ENDIMARIS SCRIPT LAB

L’audiovisual català es troba en un moment molt interessant on les apostes decidides per les històries pròpies, en versió original catalana, estan arribant a tot els racons del món, mostrant realitats i imaginaris col·lectius, desconeguts fins ara per al gran públic.

La Mostra Endimaris vol aprofitar aquesta corrent per donar un impuls als creatius de Sitges, posant de relleu els elements necessaris per arribar a un públic ampli i sense complexes. I per això planteja una jornada professional, on el sector s’apropi als creadors i tinguin un intercanvi d’experiències, opinions i dades que obrin portes a noves incorporacions al mercat laboral, a noves històries i a la creació d’una industria creativa, i per tant econòmica.

El projecte es centra en el procés d’escriptura d’una obra audiovisual, el guió, fent especial èmfasi en històries locals amb potencial d’internacionalització, que deslocalitzin la ficció de la capital i busqui l’autenticitat dels relats, com ha estat el cas recent de “Alcarràs”, un relat autèntic, rodat a Lleida, que ha guanyat el prestigiós ós d’or a la Berlinale, “Libertad”, rodat a la Costa Brava i que va arribar a Cannes, “Estiu 1993”, rodat a Sant Feliu de Pallerols i que rellançat l’eco-turisme en la regió, o “Isaac”, rodat a Sant Pere de Ribes, que s’ha estrenat a Estats Units o Regne Unit, i ha significat un increment considerable dels rodatges a aquesta població del Garraf.

Jornada de Treball Endimaris Script lab

Dimarts, 24 de maig de 2022 – Palau maricel de Sitges
Matí

09.30h Benvinguda i presentacions

09:45h Sitges i la Mostra de Cinema LGTBIQ+ Endimaris

10.00h Master-class amb Alberto Evangelio  director i guionista de “Visitante” nominada als Premis Gaudí.

11:30h Coffee Break

12.00h Master-class amb Judith Colell, Presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, directora i guionista.

Tarda

Taller pràctic amb David Matamoros (productor El Hoyo)

15.30h El cervell del cocodril: com escriure històries que es recordin

16.30h Sinopsi: com escriure una sinopsi pensant en la indústria

S’escolliran entre 7 i 10 projectes d’escriptores per treballar la seva escriptura i posada en escena de cara a presentar-se a la indústria.

18.00h Conclusions i cloenda

Productor i director i cordinador del projecte endimaris script lab

david matamoros

En David Matamoros és productor, guionista i director de Sitges, amb més de 20 anys d’experiència i 30 obres audiovisuals produïdes, entre les que destaquen El Hoyo (guanyadora del Festival de Toronto i Sitges), La Casa de Jack (Cannes), Isaac (Festival Málaga, Goa i Guadalajara) o Breve Historia del Planeta Verde (guanyadora a Berlin i Sitges).

3 cops nominat a l’Oscar (i guanyat per En Un Mundo Mejor), Goya i Gaudis, és també professor de producció i guió en prestigioses escoles de cinema a Barcelona com Pompeu Fabra i Blanquerna, o la ECAM a Madrid.

Col.labora en programes formatius europeus com Cartoon Movie i Cartoon Forum (França), i Script East (Polonia). Ha escrit el llibre Marketing Cinematográfico: Manual de Primeros Auxilios.

els
nostres
Experts

DIRECTOR I GUIONISTA

aLBERTO eVANGELIO

Director, guionista i productor del llargmetratge “Visitante”, distribuït per Filmax i estrenat a la Secció Oficial del Festival Internacional de Sitges 2021. Els seus curtmetratges (“Casa”, “Alexis”, “La Cruz”, “La Madre” ) han participat i rebut premis a festivals com Clermont-Ferrand (França), Bifan (Corea del Sud) o Sitges (Espanya), sumant 200 reconeixements.

Ha dirigit videoclips i curtmetratges musicals per a artistes com Abraham Mateo, Robe (Extremoduro), Soraya, Edurne, Lali o Elefantes, guanyant el VEVO Award el 2015. També ha dirigit publicitat per a marques com Coca-Cola i Sony, així com la sèrie de televisió “Diumenge Paella” (2020) per a À Punt Mèdia.

Els seus nous projectes de llargmetratge i de sèrie, orientats al thriller fantàstic, han estat seleccionats a diversos laboratoris de guió i recolzats en convocatòries de Fundació SGAE, À Punt Mèdia, IVC o Movistar+.

 

 

Presidenta de l'Acadèmia del cinema Català, directora i guionista

Judith Colell

Judith Colell Pallarès, directora, guionista i docent, és responsable de nou llargmetratges, entre ells Elisa K, Dones 53 dies d’hivern. Ha obtingut el Premi del Jurat al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià i el Premi Nacional de Cinema de la Generalitat de Catalunya. Ha estat nominada als premis Gaudí i Goya en diverses ocasions, és Vicedegana d’Empresa a Blanquerna URL, directora del grau d’audiovisuals, doctora en comunicació i co-fundadora de CIMA.

Ha format part de la Junta directiva de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Catalanes des del 2017 on actualment exerceix el càrrec de presidenta.

La seva darrera pel·lícula és 15 horas, reconeguda amb el Premi Signis al darrer Festival de Málaga.